The Infinite Youth + Westwood

Circus

Mi-ar placea sa merg din nou la circ, sa vad exploziile neanuntate de culoare, de bucurie, de rasete…ai sa aud gongul care strabate cupola si sa ma intreb “oare ce mai urmeaza?”.
Sa vad clovnii cu gesturi teatrale care cu un ochi rad si cu unul plang, sa-mi aud inima cum palpita de atata ras, sa fiu fermecata in drumul spre casa si sa tin ferecata fiecare poveste fara sa-i dau voie sa fie…uitata.
Nostalgia putin bosumflata s-a transformat brusc in bucurie pentru ca magia circului a prins aripi noi in ultimele tendinte din acest sezon al modei. Magia circului a fost invocata, cautata si chiar studiata in detaliu de mari case moda, ca sa nu se piarda nimic din starea picanta a emotiei.

Culorile pure incendiaza pictorialele de moda, fotografii stau in cele mai incomode pozitii pentru a surprinde mastile “clovinice” care rad sau plang. Ameteala de culori este insotita de carouri mari, peruci atent impletite , haine largi si mult joc scenic. Figurile exagerat de mirate si gesturile de mim se impletesc atat de bine cu tinutele moderne – deloc moderate.

Unul din marii make-up artisti care imbratiseaza clovnii cu frenezie este Andrew Yee, care reuseste sa aduca circul in sufletul nostru. El a realizat un pictorial foarte arty pentru revista PUSH IT, care s-a numit ” Color Pop ” fiind declarat un clasic performance art de mare succes. Reusita acestui pictorial a fost rezultatul unui concept bine gandit si anume mixajul dintre moda anilor ‘60 si vestitul circ. Dintre cele doua a reiesit un mariaj armonios cu accente boeme.

V.Westwood, Comme des Garcons, Alexander McQueen si Dior dau viata unui spectacol plin de artificii colorate, ei acordeaza corzile unei noi tendinte, iar circul ramane in continuare trupa celebra care face inconjurul lumii.
Westwood se inspira din vestimentatia clovnilor si realizeaza pentru firma Lee o serie de haine tumutoase si vesele, asigurandu-i astfel companiei un succes fulminant.

Lee by Westwood

Excentricul se casatoreste cu atitudinea cuminte si plata, bizarul convietuieste cu normalul, scamatoria cu vizibilul, culorile nebunesti cu negrul si griul, coafurile geometrice cu machiajul alb cu ochii parca decupati in hartie, iar totul culmina cu un mare zambet sau cu o mare…tristete. Extremele sunt iubite de catre creatorii de moda, iar numerele riscante arunca in aer cupola imaginatiei lor.
Pantalonii largi, fara forma definita, care ascund atat de bine anatomia si se opresc brusc deasupra gleznelor, cred ca l-au influentat pe Chaplin in abordarile lui artistice. Evidentierea ochiilor , mimica fetei si impletirea gesturilor usor mecanice erau emblema lui, Chaplin nu iubea hainele ci trairile intense, iubea “dragostea” si …clovnii.

by lavinia voicu, Circus, clown, editorial moda, fashion, moda, style, trend, and more:

Circus + Westwood