The Infinite Youth + trend

Prints Revolution 2011

Afisul evenimentului ” Spring in love 2011 ” ne invita sa participam la artificii in culori puternice, la o ploaie de flori exotice si la o invaluire de matasuri transparente.

Intrarea este libera! Trebuie sa ai la tine un zambet si multa pofta de viata, acestea sunt obligatorii.

Organizatorii acestui eveniment sunt designerii care au realizat schitele din timp si acum ne expun rezultatul stradaniei lor. Ne vom opri de data asta asupra unei idei pe care ei o readuc in lumina reflectoarelor. Este vorba de tendinta ” Fluid fashionising ” care este completata magistral de o revolutie de printuri. In sezonul care bate la usa accentul cade pe tinute fluide, contrastul transparent-opac si pe…zanele bune din basme invesmantate in voaluri si dantele din miere. Feminitatea si aerul de poveste se vor preface in miresmele dulci ale primaverii.

Cel putin o perioada se renunta la hainele cambrate bine pe talie si la pantalonii slim fit si se instaureaza o linie lejera care sugereaza doar silueta, o poezie faurita din trairi feminine.

O combinatie de stiluri si epoci, o aglomeratie de natiuni, o reconstructie etnografica, un conglomerat de imprimeuri venite din puncte diferite de pe glob. Pantalonii usor evazati ajung pana in pamant la propriu si ascund platformele inalte, fustele din dantela fina acopera genunchii, rochiile maxi cu talie marcata urca scarile tacticos si camasile devin largi cu zone misterioase de transparenta. Jeansul se face nevazut dupa colt, lasand loc tercotului fin si satinului mat. Impletiturile traditionale din fir subtire de bumbac-vestitele macrameuri, devin noua DANTELA 2011 care imbraca armonios trupul.

Tonurile de albastru, fucsia , roz-somon si vermillon-orange vor canta in aceasta primavara, o explozie de culoare care este asteptata cu bratele deschise. Albul si sweet ivory sunt divele care se vor rasfata pe strazi. Nuantele de pamant fac parte si ele din tribuna vedetelor. Peste toate acestea se vede un cer plin de printuri si bratari late..

Spring colours 2011

Roberto Cavalli, Blumarine si casa Givenchi fac parte din cei care ne supun atentiei printurile animaliere evidente sau estompate, leopardul si zebra sunt aduse din nou la rampa si sunt redate pe un fond neutru sau puternic pigmentat. Noutatea consta in efectul pictural al tesaturilor si in asimetria tusei, un soi de pointilism post- impresionist.

Influenta asiatica se face simtita in asfintit, Vietnamul si Japonia sunt prezente in multe colectii, un kimono interpretat in maniera modernista si un coif piramidal vietnamez devin spectaculoase prin furtuna de imprimeuri. Kenzo se simte acasa de aceasta data. Dries van Noten se lasa cuprins de valul japonez si ne surprinde cu stampe viu colorate transformate in rochii satinate care curg pe scena. El ne vorbeste despre impresia puternica pe care i-a creat-o calatoria in Japonia si despre impactul cultural extraordinar pe care l-a trait si pe care vrea sa il arate lumii.

Un artist suedez celebru este convocat de casa Rochas pentru a picta rochiile colectiei avand ca izvor de inspiratie flora exuberanta din gradinile japoneze.

Rochas

Dries van Noten

Casa Philosophy descinde in Vietnam si pentru ca emotia sa fie autentica ne aduce un decor pe masura tematicii, scopul fiind sa ne introduca in hatisul vegetatiei cu fluturi imensi . Hanoi si Hai Phong ne primesc in bratele verzi. Peisajul de vis desprins din rochii este aproape palpabil.

Philosophy

Hanoi

Florile exotice , umbra arborilor si fructele zemoase din Tahiti ne aduc aminte de tablourile lui Paul Gaugain. Viata lui aventuroasa inspira creatiile unor designeri care sunt gata de calatorie in desisul padurii udat de valuri. Oare vor gasi casuta lui Gaugain, cea pictata integral?

Feriga uriasa este descrisa atat de bine de Alexander Mc Quinn si colajele din flori ale lui Isaac Mizrahi sunt bine structurate pe rochiile maxi. Jil Sander ne conduce intr-o gradina cu trandafiri pe care o asociaza cu o mantie neagra, poate a noptii?

Alexander Mc Quinn

Isaac Mizrahi

In zona florilor intra si tendinta ceva mai curajoasa “ Gothic Floral Fashion ” care se remarca prin decorul inovator supraincarcat de trandafiri si tinutele rock-punk formate din culori in contrast. John Galianno imbina in colectia pentru Dior suavitatea si blandetea cu latura dark and bold a femeii = imprimeuri florale bogate in aparenta antiteza cu machiajul si coafura rock style.

Pictorialul firmei australiene The Alannah Hill dovedeste legatura puternica dintre parfumul trandafirului si sound-ul muzicii gothic-rock. Accesoriile canta de atata culoare.

The Alannah Hill
Polka Dots este deasemenea o tendinta bine conturata, de data aceasta bulinele capata o scara mai mare, cu cat mai mari cu atat mai bine. Moschino este unul dintre cei care arboreaza bulinele dandu-le o savoare de bomboane fondante. Bulinele mai apar intrerupte de dungi sau de flori in stilul patchwork si asta pentru consistenta artistica a tabloului. ” We love dots” pare sa fie motto-ul colectiilor designerilor americani : Marc Jabobs, Michael Kors, DKNY si Calvin Klein. Simplitatea in eleganta dublata de feminitate par sa fie armele lor de succes.

Moschino

Efectele grafice Matrix si motivele geometrice isi fac simtita prezenta in arena tendintelor. Chiar daca sunt intretaiate de buline sau flori mici, imprimeurile geometrice capteaza privirea intr-o secunda.

Petele de acuarela sunt si ele decise sa ne coloreze viata si spiritul, inspirate parca din tablourile lui Turner. Pensulatiile voit stangace vor sa vietuiasca pe rochiile si fustele lungi, nu conteaza formele incerte, fara contururi.

Aici se manifesta si pictura impresionista care binedispune prin prezenta vie.

Celebrul Paul Smith creeaza o colectie de pantofi barbatesti care se numeste ” Cervantes Shoe ” si este dedicata barbatilor dar femeile s-au indragostit de ea si gata le-au furat desertul mult asteptat! Mai mult, ele au cerut si genti perfect asortate. O colectie florala cu arome care seduce orice barbat sau…orice femeie. Chiar daca colectia a fost prezenta in 2009, o vom teleporta in primavara acestui an pentru ca isi gaseste bine locul.

Un cocktail de fructe exotice ne este servit la ora fixa de catre maestrii podiumului. Ma opresc numai asupra unui designer care a facut furori in randul audientei cu un “special fruit show”. Este vorba de Prada si de gustoasele sale printuri cu banane abia culese. Probabil banana style va fi un trend adoptat rapid de moda strazii, asa sustin cel putin criticii de moda. Imprimeurile iti deschid pofta de distractie si de …banane coapte.

P R A D A

Am lasat la final o idee cu totul originala care a starnit o adevarata avalansa de admiratie atat din partea publicului cat si din partea criticilor pretentiosi. Reprezentarea artistica a unui interior de casa pe rochii sau bluze, cu efect 3D? Se poate si inca cum. Designul de interior colaboreaza atat de bine cu anatomia feminina in colectia semnata Mary Katrantzou. Ferestre si usi se deschid catre o gradina, draperii trase lasa lumina sa patrunda, obiecte de decor si camere in perspectiva sunt zugravite in vesmintele create de ea. Iata cum arata casa visurilor:

accesorii fashion, by lavinia voicu, moda, Prints Revolution 2011, tendinte, and more:

Prints Revolution 2011 + trend