The Infinite Youth + tendinte

Belt Trend 2012

Dacă Tom Ford spunea acum aproximativ 10 ani că o ținută respiră prin porii accesoriilor, m-am gândit să-i dau dreptate prezentându-vă azi câteva pulsații ale cordoanelor, să vedem cum își reglează designerii respirația in 2012 când vine vorba despre curele.
Concentrația designerilor s-a indreptat către cordoanele declarative foarte late care sugerează ideea de corsaj, imbogățite cu expresii gotice sau Art Déco, detalii army-glam sau baroce. Structurile geometrice origami au luat forme interesante, iar printurile florale si geometrice denotă un stil eclectic care fuzionează perfect cu pliurile spectaculoase ale genului.

Curentul minimalist atât de prezent în modă păstrează curelele și codoanele într-o tematică simplă și îngustă ca proporție, dar optimistă prin cromatica tonică. Aici cei care imbrățișează stilul minimal se joacă cu suprapunerile de curele inguste, atasând unei singure ținute 3 sau 4 curele de diverse culori și printuri. Minimal, dar vesel și jucăuș. Dacă porți o rochie cuminte, o poți face să vibreze prin 3-4 curelușe așezate una peste alta, nu? Una galben-lamâie, alta mov electric, una cu floricele shabby…și încă una cu dungi alb cu negru și e gata cocktail-ul. În gesturile creative minimaliste se înscriu și accesoriile designerului newyorkez Meredith Wendell, cunoscută si pentru gențile și bijuteriile din piele. Fie că sunt cu ciucuri lungi din piele sau au forme geometrice-ludice la capete, creațiile ei au acel young spirit care conferă energie oricărui outfit urban.
Meredith Wendell

Cordonul-corset este discursul favorit al designerilor din această vară, așa ca voi incepe cu dezbaterea lui. Chiar dacă acest tip de mini-corset este reeditat periodic, totuși există spațiu de mișcare pentru noi experimente artistice. O mică scânteie a acestui stil de cordon a fost reaprinsă de celebrul Tom Ford atunci când i-a marcat talia lui Anne Hathaway in pictorialul/interviu din septembrie 2011, prezentat în revista Interview Magazine. Cordonul-corset realizat de Ford face valuri în rândul criticilor de modă, accenteledark-velvet ale Renasterii timpurii insuflă dramatism și misticism styling-ului ales pentru acest pictorial.
Cordon-corset Tom Ford

Alexander McQueen si Roberto Cavalli sunt principalii exponenți ai tendinței belt-corset.
McQueen abordează curbele taliei cu un arsenal de elemente geometrice realizate din piele și înlocuiește cataramele obișnuite cu doi butoni metalici antique care te duc cu gândul la gladiatorii romani. El transformă talia purtătoarei într-o versiune modernă și sexy a unui stil denumit Gladiator-Glam. Găsim în colecția lui piele neagră ușor lucioasă, piele de șarpe lăcuită dar și o nuanță delicată de piele nude.
Alexander McQueen

Roberto Cavalli se îndreptă către două stiluri în construcția cordonului-corset, unul inspirat de arta decorativă, cu efecte grafice deosebite prin alăturarea unor culori indrăznețe, al doilea stil este serpent touch, una dintre temele care îl caracterizează pe designer, pielea de șarpe divers pigmentată care aici este ștanțată cu motive și inscripții specifice Romei antice. Se observă și prezența binecunoscutului șnur răsucit de inspirație amerindiană/tribală pe care îl foloseste regulat în fiecare colecție.
Roberto Cavalli

Emilio Pucci se încadrează în tendința Retro Beach, ne aduce în atenție printuri cruise, brize sărate care te fac să visezi la o vacanță idilică pe Coasta de Azur. Eșarfa-cordon à la Jackie Kennedy style este ușor de purtat vara, are o tentă comercială si este posibil să-l vedem în multe variante preluate de brandurile mass market.
Emilio Pucci

Casa Balmain se evidențiază în acest sezon cu o serie de cordoane metalice în tonuri aurii inspirate de stilul glam-punk cu detalii arhitecturale cubiste. Cataramele cu motive pirogravate amintesc de cupolele palatelor baroce. Un stil strălucitor care îmbină cu succes câteva curente artistice, dar dincolo de toate acestea se remarcă puterea de captare a luminii din toate unghiurile.
Balmain

Casa de modă 3.1 Philip Lim creează pentru acest sezon un cordon subțire cu franjuri de mătase care îmbracă delicat șoldurile, colecția are ca sursă de inspirație moda anilor ’20 dar rămâne destul de ancorată în modernitate. Contrastele dramatice dintre negru și albastru electric se finalizează cu un efect optic deosebit. Același rezultat special îl are și mixajul reușit dintre alb și negru.
3.1 Philip Lim

Colecția de cordoane Burberry Prorsum este creată în stil colonial fiind îmbogățită cu motive peruane, iar breteluțele din piele ecologică croco dau un look foarte actual pieselor. Centurile își păstrează cotele casual, așa că par ușor de asortat oricărei ținute lejere de vară. Materialele se încadrează în parametrii: naturali-bumbac și in brodat, cânepă vopsită și paie împletite în nuanțe de pământ.
Burberry Prorsum

Schimbăm puțin registrul și sărim direct pe banda cicliștilor, acolo unde designul de obiect, inovația și arta industrială fac casă bună cu zona curelelor. Este vorba de curele pentru bărbați, unisex sau de damă, nu contează prea mult destinatarul. Julien Jaborska este un biker împătimit și cu ceva timp în urmă s-a gândit sa creeze ceva de pus la brâu atunci când ești pe șa, care să fie util dar mai ales original. În imaginile de mai jos se vede ce a ieșit la iveală din imaginația si pasiunea lui.

Julien Jaborska

Vă prezint și o altă piesă concepută în același stil:

Se știe faptul că de-a lungul istoriei fetele au fost atrase iremediabil de eroi de tot felul. Eroul Pompier apare mai ales în perioada anilor ’90, în filme, spoturi publicitare, videoclipuri muzicale sau în diverse ipostaze fetiș. Chiar și astăzi pompierul este destul de prezent ca imagine a salvatorului, care debordează de masculinitate, spirit altruist, cu trăsături bine creionate și care are oricând o gluma isteață la indemână. Designerul de accesorii Lori Burley s-a contopit cu fantezia ei în care apărea un sexy fireman și a dat naștere unei curele de-a dreptul avangardistă. Un FURTUN de pompier care este de fapt o curea în toată regula. Și în felul acesta toate sunt fetele sunt mulțumite, dar și băieții, pentru că obiectul în discuție este unisex.
Lori Burley

Brandul englezesc Susiemaroon s-a gândit la doamnele și domnișoarele îndemânatice și a creat pentru ele o întreagă trusă de ustensile pe care o găsești desenată chiar pe cordoane: clești, fierăstrău, cheie franceză, patent și tot ce le mai trebuie pentru reparat și montat prin casă, doar unele sunt nevoite să se descurce singure, nu?

. Ideea a avut un mare succes, chiar dacă producția a fost la scară mică, cordonele fiind confecționate manual. Patina vintage și accentul contemporan au fuzionat perfect în concepția și realizarea acestei mini-colecții.

Susiemaroon

Nu arunca vechiul tău mouse pentru că ar putea deveni o cataramă foarte inedită, cam așa declară designerul care iși spune GettingWeddy. El a creat curele interesante din componente de calculator, lăsând deoparte partea strict utilitară a mouse-ului. Astfel mouse-ul se mută în zona strict decorativă și se transformă într-un obiect foarte original, am spune.
GettingWeddy

Chiar dacă următoarele imagini fac parte din tendințele verii 2009, nu am putut să trec le trec cu vederea, mai ales că arta origami este încă prezentă în mediile și în tendințele artistice. Brandul Basso & Brooke reușea atunci să transpună pe cordoane o intreagă explozie de printuri asiatice, pliate in stilul origami. Culorile năucitoare și geometria pliurilor oferă chiar și azi un spectacol demn de admirat.

Basso & Brooke

Balmain, Belt Trend 2012, belts, Cavalli, Editoriale de moda si tendinte, Emilio Pucci, fashion accessories, fashion belt, glam punk, moda, retro, Spring 2012, and more:

Belt Trend 2012 + tendinte